נראה לי שהשנה אני מכינה בעצמי...
בצק בסיסי שעובר טיגון ומקבל תשומת לב מהדבש, הופך למעדן מרוקאי שאם לא יביא איתו שפע וברכה, לפחות ישאיר טעם טוב - מתכון למופלטה
צילום: עידו שחם; עריכה: אמיר קוטיגרו
את המפולטה נהוג לאכול עם דבש והיא מסמלת את השפע והברכה לשנה הבאה. את המתכון הפעם מביאה אוסנת לנקרי (אוסי) בשלנית תושבת אופקים, שהייתה חברה בעבר בקואופרטיב 'נשים מבשלות' - עקרות בית מאזור הדרום, שהקימו יחדיו עסק אוכל. לאחר פירוק הקבוצה אוסי פתחה בביתה את "אוסי אירועים" - מסעדה לקבוצות והיא מאחלת לכולם 'תרבחו ותסעדו'.
חומרים:
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
1-1.5 כוס מים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מערבבים במיקסר את הקמח, השמרים, המלח והסוכר.
2. ממשיכים לערבב ומוסיפים בהדרגה את המים.
3. נותנים לבצק לנוח בקערה 20 דק'.
4. משמנים בנדיבות את השיש. מעבירים את הבצק לשיש ויוצרים צורות עיגול בגודל כדור פינג פונג.
5. לוקחים כדור ופותחים אותו על המשטח המשומן. משטחים אותו עד שהוא הופך לשכבת בצק דקה.
6. מחממים מחבת על אש בינונית. מניחים את הבצק השטוח על המחבת ובינתיים משטחים כדור בצק נוסף. הופכים את הבצק שעל המחבת ומוסיפים לו שכבת בצק נוספת. בכל פעם שהופכים צד בערימה שמצטברת על המחבת, מוסיפים מופלטה חדשה, עד שמתקבלת שכבת מופלטות על המחבת.
7. מורידים מהאש, מגלגלים את המופלטות בדבש ומגישים.
חומרים:
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
1-1.5 כוס מים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מערבבים במיקסר את הקמח, השמרים, המלח והסוכר.
2. ממשיכים לערבב ומוסיפים בהדרגה את המים.
3. נותנים לבצק לנוח בקערה 20 דק'.
4. משמנים בנדיבות את השיש. מעבירים את הבצק לשיש ויוצרים צורות עיגול בגודל כדור פינג פונג.
5. לוקחים כדור ופותחים אותו על המשטח המשומן. משטחים אותו עד שהוא הופך לשכבת בצק דקה.
6. מחממים מחבת על אש בינונית. מניחים את הבצק השטוח על המחבת ובינתיים משטחים כדור בצק נוסף. הופכים את הבצק שעל המחבת ומוסיפים לו שכבת בצק נוספת. בכל פעם שהופכים צד בערימה שמצטברת על המחבת, מוסיפים מופלטה חדשה, עד שמתקבלת שכבת מופלטות על המחבת.
7. מורידים מהאש, מגלגלים את המופלטות בדבש ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה