אני ממליצה בחום רב על המתכון הזה, תהנו...
גלית יקרה,
אני מצ"ב את המתכון של הפיתות.
המתכון הוא לפיתות רגילות בתנור אני עשיתי אותן גם על הטאבון והן יצאו פשוט מדהים!!!!
מהכמות הזאת יוצאות בערך 8 פיתות אז תכפילי בכמות שאת צריכה.
פיתות:
3 כוסות קמח
כפית מלח
1 כוס מים חמימים
1 כפית שמרים יבשים
1 כף סוכר
(אפשר ל... להמיס בספל גדול את השמרים + סוכר + 1/4 כוס מים חמימים, ונותנים לשמרים לתסוס כרבע שעה).
או פשוט להכניס את כל החומרים לקערה (או אופה לחם) וללוש, אם הבצק לא חלק אפשר להוסיף עוד מעט מים (כף אחרי כף, לפי הצורך). ואם הבצק דביק להוסיף מעט קמח עד שהבצק חלק ונעים.
חייבים ללוש את הבצק 10 דקות (לא להתייאש!!!) זה ממש חשוב לבצק.
מכסים את הבצק במגבת לחה ומתפיחים בערך שעה.
חובטים בבצק ומחלקים ל- 8 עיגולים.
מכאן את יכולה פשוט לרדד כל עיגול ולשים על הטאבון.
לחמם תנור ל - 482 פרנהיט (250 מעלות)
***אם את עושה פיתות בתנור, אז זה ההמשך.
מכסים את העיגולים במגבת לחה.
ומתחילים לרדד עיגול אחר עיגול. לא לרדד יותר מידי, (גודל של פיתה רגילה בערך 15 ס"מ). ולהניח את הפיתות על תבנית האפיה.
חשוב לכסות כל פיתה (מיד אחרי) במגבת לחה ולתת לזה לתפוח מעט (15-20 דקות).
להכניס את הפיתות לתנור (חשוב לוודא שהוא בטמפרטורה הרצויה ולא נמוך מזה).
הפיתות צריכות להיות בתנור בדיוק 5-7 דקות!!! לא יותר ולא פחות.
כאשר הפיתות יוצאות מהתנור להכניס אותן מיד לשקית (עדיף נייר) ולתת להם להזיע.... (הם עבדו קשה לא?!)
ואז.... בתאבון.
זהירות, הן נזללות מהר!!!
בתאבון, ותהנו :)
(אם יש שאלות, אל תהססי להתקשר)
אפרת.