עוד לא ניסיתי את המתכון, אבל אני מתכוונת לעשות את העוגה בסופ"ש. אם אתם עושים, תעדכנו איך יצא...
עוגת שוקולד ופירות יבשים ללא אפייה
המרכיבים:
220 גרם שוקולד מריר 60%
50 גרם חמאה
150 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת (32% או 38%)
100 גרם פיסטוקים, מקולפים וקצוצים
200 גרם צימוקים או דובדבנים חמוצים מיובשים, שהושרו לילה ברום
200 גרם עוגיות שיבולת שועל מרוסקות או פתי בר (כותבת המתכון השתמשה בפתי בר ויצא מעולה, לטענתה)
אבקת קקאו איכותית, לפיזור
אופן ההכנה:
1. ממיסים בבן מארי חם (סיר כפול עם מים רותחים בתחתית) את השוקולד המריר והחמאה, עד שנוצרת תערובת חלקה (כ-6 דקות). מורידים מהאש ומערבבים היטב עם מטרפה. מניחים להתקרר כמה דקות.
2. מקציפים את השמנת עד ליצירת קצפת קלילה.
3. מקפלים את השוקולד לתוך הקצפת עד שהוא נטמע.
4. מוסיפים את הדובדבנים/צימוקים, את הפיסטוקים והעוגיות ומערבבים היטב עד שנוצרת עיסה סמיכה ואחידה.
5. מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ או לתבנית אינגליש קייק גדולה, מחליקים מלמעלה ומצמידים ניילון נצמד.
6. מעבירים למקרר למינימום 4 שעות.
7. לפני ההגשה מפזרים קקאו.
עוגת שוקולד ופירות יבשים ללא אפייה
המרכיבים:
220 גרם שוקולד מריר 60%
50 גרם חמאה
150 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת (32% או 38%)
100 גרם פיסטוקים, מקולפים וקצוצים
200 גרם צימוקים או דובדבנים חמוצים מיובשים, שהושרו לילה ברום
200 גרם עוגיות שיבולת שועל מרוסקות או פתי בר (כותבת המתכון השתמשה בפתי בר ויצא מעולה, לטענתה)
אבקת קקאו איכותית, לפיזור
אופן ההכנה:
1. ממיסים בבן מארי חם (סיר כפול עם מים רותחים בתחתית) את השוקולד המריר והחמאה, עד שנוצרת תערובת חלקה (כ-6 דקות). מורידים מהאש ומערבבים היטב עם מטרפה. מניחים להתקרר כמה דקות.
2. מקציפים את השמנת עד ליצירת קצפת קלילה.
3. מקפלים את השוקולד לתוך הקצפת עד שהוא נטמע.
4. מוסיפים את הדובדבנים/צימוקים, את הפיסטוקים והעוגיות ומערבבים היטב עד שנוצרת עיסה סמיכה ואחידה.
5. מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ או לתבנית אינגליש קייק גדולה, מחליקים מלמעלה ומצמידים ניילון נצמד.
6. מעבירים למקרר למינימום 4 שעות.
7. לפני ההגשה מפזרים קקאו.