תמונה באדיבות אפרת ליפשיץ
מרכיבים:
1 ק"ג קמח לבן
1.5 כפיות מלח
חצי כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3 ביצים טרופות
100 גרם חמאה, רכה
2 כוסות מים פושרים
לציפוי:
1 חלמון, טרוף עם כף מים
מעט שומשום, או פרג, קימל, פתיתי שיבולת שועל, קצח וכדומה
אופן ההכנה:
מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים עם הקמח. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את הביצים, החמאה והמים בהדרגה, ומערבבים לבצק אחיד.
לשים את הבצק על משטח מקומח קלות במשך כ- 10 דקות, עד שהוא רך וגמיש.
אם הבצק דביק מידי ללישה נוחה, מוסיפים עוד מעט קמח.
מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות. מכסים אותה בניילון נצמד, ומשהים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו, ב- 60-90 דקות.
מוציאים את האוויר מהבצק ולשים אותו מעט. מחלקים את הבצק ל- 25-30 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לכדור קטן ומניחים בצד.
לוקחים את הכדור שנוצר ראשון, מעצבים אותו למקלעת, ומניחים בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה, במרחק מה זה מזה. ממשיכים לעצב את שאר הלחמניות לפי סדר הכנתן, מכדור הבצק הראשון עד לאחרון. מכסים הניילון או במגבת, ומשהים לתפיחה עד שהלחמניות הכפילו את נפחן, כ- 45-60 דקות.
מברישים בעדינות את הלחמניות בתערובת החלמון וזורים מעל מעט מחומרי הציפוי.
אופים בחום בינוני-גבוה (200C) כ0 20 דקות, או עד שהלחמניות השחימו, מוציאים את הלחמניות מהתנור ומעבירים אותן לצינון על רשת.
מתוך: על הלחם לבדו/ סמדר זורע-ברמק
תודה לאפרת על שהכינה ושיתפה במתכון זה.