הבלוג של גלית הקופונית






















לכל אלה שמעוניינים לקבל כסף בחזרה על הקניות, מלונות וקניות באנטרנט - כנסו כאן ebates


קישור לאתר הקונסוליה הישראלית


כדאי לכם להיכנס לאתר "בית" - Casa (כאן למטה ולרכוש מוצרים טובים וזולים) - מצ"ב קוד ל 20% הנחה על כל הקנייה באתר...מומלץ :)

Shop bedroom, bathroom, kitchen, living room, garden & patio and more!
Buy Home Goods at Casa.com
use code: GGRU3425
New customers to Casa.com, YoYo.com or other Quidsi sites only. $20 maximum discount. Subject to change or cancellation.

Galit hacouponit Headline Animator

סה"כ צפיות בדף

יום שני, 1 באפריל 2013

מתכון למופלטה

נראה לי שהשנה אני מכינה בעצמי...


בצק בסיסי שעובר טיגון ומקבל תשומת לב מהדבש, הופך למעדן מרוקאי שאם לא יביא איתו שפע וברכה, לפחות ישאיר טעם טוב - מתכון למופלטה

צילום: עידו שחם; עריכה: אמיר קוטיגרו
את המפולטה נהוג לאכול עם דבש והיא מסמלת את השפע והברכה לשנה הבאה. את המתכון הפעם מביאה אוסנת לנקרי (אוסי) בשלנית תושבת אופקים, שהייתה חברה בעבר בקואופרטיב 'נשים מבשלות' - עקרות בית מאזור הדרום, שהקימו יחדיו עסק אוכל. לאחר פירוק הקבוצה אוסי פתחה בביתה את "אוסי אירועים" - מסעדה לקבוצות והיא מאחלת לכולם 'תרבחו ותסעדו'.


חומרים:
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
1-1.5 כוס מים
שמן לטיגון


אופן ההכנה:
1. מערבבים במיקסר את הקמח, השמרים, המלח והסוכר.

2. ממשיכים לערבב ומוסיפים בהדרגה את המים.

3. נותנים לבצק לנוח בקערה 20 דק'.

4. משמנים בנדיבות את השיש. מעבירים את הבצק לשיש ויוצרים צורות עיגול בגודל כדור פינג פונג.

5. לוקחים כדור ופותחים אותו על המשטח המשומן. משטחים אותו עד שהוא הופך לשכבת בצק דקה.

6. מחממים מחבת על אש בינונית. מניחים את הבצק השטוח על המחבת ובינתיים משטחים כדור בצק נוסף. הופכים את הבצק שעל המחבת ומוסיפים לו שכבת בצק נוספת. בכל פעם שהופכים צד בערימה שמצטברת על המחבת, מוסיפים מופלטה חדשה, עד שמתקבלת שכבת מופלטות על המחבת.

7. מורידים מהאש, מגלגלים את המופלטות בדבש ומגישים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה