מתכון לקרמבו במילוי שוקולד חלב
מעל שעה
צמחוני
קל להכנה
לא תאמינו כמה קל להכין קרמבו בבית! אחרי שתנסו פעם אחת לא תרצו לחזור לקרמבו הקנוי
מאת: מורן לילה, על השולחן
כשר
מצרכים לקרמבו במילוי שוקולד חלבלכ-30 מיני קרמבו או 15 קרמבו גדולים:
לבסיס:
125 גרם שוקולד לבן קצוץ
180 גרם (½4 כוסות) קורנפלקס
120 גרם מחית נוגט או ממרח שוקולד אגוזים
למלית שוקולד חלב:
125 גרם שוקולד חלב קצוץ
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
לציפוי שוקולד מריר:
300 גרם שוקולד מריר קצוץ
30 גרם חמאת קקאו או 2 כפות שמן
קרמבו במילוי שוקולד חלב - אופן ההכנה1. מכינים את הבסיס: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על בן מארי.
2. טוחנים קורנפלקס לאבקה במעבד מזון ומערבבים עם נוגט והשוקולד המומס.
3 משטחים את התערובת על נייר אפייה לעובי 1/2 ס”מ ומכניסים למקפיא ל-30 דקות.
4. קורצים עיגולים: קורצים מהבסיס בעזרת מיקד מתכת עיגולים בקוטר 4 ס”מ לקרמבו קטן או 6 ס”מ קרמבו גדול. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ושומרים במקפיא עד השימוש. את השאריות אפשר לחמם מעט במיקרו, לשטח שוב ולקרוץ עיגולים נוספים או לשמור במקפיא לשימוש אחר.
5. מכינים את המלית: מביאים לרתיחה 1/2 מיכל שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד וממתינים דקה. מערבבים לקרם אחיד ומקררים 4 שעות לפחות ועד לילה.
6. מוסיפים לתערובת השוקולד הקרה את יתרת השמנת ומקציפים לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף.
7. מזלפים את הקרם על הבסיסים באחת משתי השיטות הבאות: הטכניקה המוכרת היא זילוף בצורת ספירלה, אבל אני מעדיפה לזלף 3 גבעות - הראשונה ברוחב הבסיס. מעליה גבעה קטנה יותר ומעליה גבעה קטנטונת. השיטה הזו קלה יותר, במיוחד אם אתם טירונים בזילוף. מחזירים את הקרמבו למקפיא למשך הלילה עד להתייצבות.
8. מכינים את הציפוי: שמים שוקולד וחמאת קקאו בקערה צרה ועמוקה, ממיסים בזהירות במיקרוגל (אם משתמשים בשמן, מוסיפים אותו אחרי המסת השוקולד) ומערבבים. מצננים מעט.
9. אוחזים בבסיס הקרמבו הקפוא וטובלים אותו בשוקולד המומס. מניחים בחזרה על נייר האפייה. מחזירים למקפיא לכמה דקות להתקשות ומגישים. שומרים בקופסה במקפיא.
גיוונים:
• למלית קרם קפוצ’ינו: מחליפים את השוקולד המריר באותה כמות של שוקולד לבן ומוסיפים כפית אבקת קפה לגנאש. מקררים 4 שעות וממשיכים לפי ההנחיות במתכון.
• לציפוי שוקולד לבן: מחליפים את השוקולד המריר בשוקולד לבן ומפחיתים את כמות חמאת הקקאו ל-20 גרם (אם משתמשים בשמן מפחיתים לכף אחת).
• לציפוי ורוד: מוסיפים לציפוי הלבן כמה טיפות צבע מאכל ורוד.
מתוך "בא במייל"
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה