טוב, למי שלא יודע, יש לי בבית חבר'ה שבלי עין הרע אוהבים לאכול ורוצים בעיקר אוכל בריא. הרצון הזה מתנגש לעיתים קרובות עם הרצון לאכול מאכלים ישראליים אסלים...לכן, כמו כל אחת מהאמהות שאני מכירה, אני מנסה להתאים את המתכון לצרכים שלהם. כך נולד אצלינו הג'חנון "הבריא", עם אפס אחוז מרגרינה ושליש מהשומן שיש להכניס לתוך הבצק. נסו ותראו שהשד לא נורא כל כך ואפשר להכין בבית בקלות.
החומרים:
1 ק"ג קמח
100 גר' חמאה רכה
3 וחצי כוסות מים (לפי העין, אפשר קצת יותר)
2 כפות סוכר
1 וחצי כפות מלח (אפשר יותר למי שאוהב מלוח)
אופן ההכנה:
ללוש את הקמח, המלח, הסוכר והמים עד שיווצר בצק גמיש וחלקלק.
להניח לבצק מכוסה כשעתיים.
לחלק את הבצק לכדורים שווים, בגודל של תפוח (יוצאים 17 עיגולים).
לקמח משטח עבודה ולהניח את הכדורים מעל.
להניח לכדורים כשהם מכוסים עוד כשעתיים.
לרדד כל עיגול לעלה דק (ככל שיהיה דק יותר, יהיה טעים יותר) ולמשוח מעליו חמאה.
לקפל כל עלה ארבעה קיפולים בצורת מעטפה ואז להמשיך לקפל עד שנוצרת הצורה שאתם רוצים.
זהו, זה מוכן !!! אפשר להקפיא ואז להוציא, לשים בסיר בתנור למשך הלילה ולהינות :))
טיפ לגבי אופן האפייה:
כדי שהג'חנון ייצא מדהים ולא יידבק לכלום, רפדו סיר בפיתה רטובה, עטפו אותה בנייר אלומיניום והניחו בתחתית הסיר. אני עושה חורים בעזרת מזלג כדי שהחמאה תטפטף לתוך הפיתה ותיספג שם :))
לא לשכוח לאפות על חום נמוך (250F)
החומרים:
1 ק"ג קמח
100 גר' חמאה רכה
3 וחצי כוסות מים (לפי העין, אפשר קצת יותר)
2 כפות סוכר
1 וחצי כפות מלח (אפשר יותר למי שאוהב מלוח)
אופן ההכנה:
ללוש את הקמח, המלח, הסוכר והמים עד שיווצר בצק גמיש וחלקלק.
להניח לבצק מכוסה כשעתיים.
לחלק את הבצק לכדורים שווים, בגודל של תפוח (יוצאים 17 עיגולים).
לקמח משטח עבודה ולהניח את הכדורים מעל.
להניח לכדורים כשהם מכוסים עוד כשעתיים.
לרדד כל עיגול לעלה דק (ככל שיהיה דק יותר, יהיה טעים יותר) ולמשוח מעליו חמאה.
לקפל כל עלה ארבעה קיפולים בצורת מעטפה ואז להמשיך לקפל עד שנוצרת הצורה שאתם רוצים.
זהו, זה מוכן !!! אפשר להקפיא ואז להוציא, לשים בסיר בתנור למשך הלילה ולהינות :))
טיפ לגבי אופן האפייה:
כדי שהג'חנון ייצא מדהים ולא יידבק לכלום, רפדו סיר בפיתה רטובה, עטפו אותה בנייר אלומיניום והניחו בתחתית הסיר. אני עושה חורים בעזרת מזלג כדי שהחמאה תטפטף לתוך הפיתה ותיספג שם :))
לא לשכוח לאפות על חום נמוך (250F)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה