אז כיצד ניתן לשמור אותם טריים?
פשוט שטפו אותם עם חומץ!
מיד לאחר הרכישה, הכינו תערובת המורכבת מחומץ ומים ביחס של 1:10. חלק אחד של חומץ (לבן או תפוחים) מדולל ב-10 חלקים של מים.
הכניסו את הפירות לתוך התערובת וערבבו אותם.
סננו ושטפו היטב. למרות שהתערובת מדוללת, אם לא תשטפו היטב, תחושו את טעם החומץ.
הכניסו למקרר.
החומץ הורג את כל נגעי העובש והחיידקים שעשויים להיות על פני השטח של הפירות.
לאחר "חיטוי" זה, פטל יחזיק מעמד שבוע או יותר, תותים יכולים להחזיק כמעט שבועיים בלי עובש וכך גם אוכמניות, חמוציות ודומדמניות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה